Доступно свима: Информације о регулационим плановима на сити лајтовима

Информације о регулационим плановима доступне су и на сити лајтовима у граду, како би их видио што већи број грађана и укључио се у процес израде или измјене ових планских рјешења.

Тако су и ове информације, на исти начин као и рачуни, учињене видљивијим  суграђанима и свим заинтересованим субјектима у циљу веће транспарентности и укључености грађана.

У том циљу, а у складу са недавном одлуком градоначелника, и све јавне расправе о изради или измјени регулационих планова организују се иза 16.00 часова како би сви заинтересовани имали прилику да дођу и разговарају о ономе што се гради у непосредној близини мјеста у којем живе.

Уз ове, уведени си и други значајни кораци у области градње у Бањој Луци, па тако убудуће да би се неки објекат изградио или надоградио у ужем урбаном подручју стручњаци ће морати да одобре изглед фасаде, како би се спријечили пројекти који су у недвосмисленом сукобу са околним простором.

Подсјећамо, од доласка нове градске администрације на пољу транспарентности предузети су значајни кораци, попут објаве свих рачуна, те имена запослених у Градској управи и јавним установама, организацијама и предузећима са подацима из њихових диплома.

 Фото: Град Бања Лука

Фото: Град Бања Лука