Дом омладине у 2021. години коначно враћен младим људима

У години иза нас, Дом омладине је у потпуности припао младим људима који су током претходних мјесеци организовали разне догађаје – од едукативних радионица, па све до оних забавног садржаја.

-У протеклој, 2021. години, Дом омладине је уређен, а већи дио просторија опремљен је новим намјештајем и теписима. Уз све то, замијенили смо подове у плесној сали у дијелу амфитеатра, гдје се налази сцена. У Дому омладине је од прошле године и нова расвјета – наиме, постојећу неонску замијенили смо потпуно новом, лед расвјетом – казали су у Дому омладине.

Додају како ће се и у овој, 2022. години додатно радити на уређењу и прилагођавању простора.

-У току су и завршни радови на изградњи степеништа које води на кров, тачније мјесто гдје ће бити љетна тераса Дома омладине. Лифт је у потпуности прилагођен особама са инвалидитетом – додали су из Дома омладине.

Подсјетимо, реализоване су многобројне активности које су се спроводиле у новоуређеним просторијама и то кроз пројекте организација, које је Град Бања Лука подржао у оквиру велике реформе и ревитализације Дома омладине.

Промовисани су здрави стилови живота, а уз све то, младим људима је пружена прилика да управо на овом мјесту имају могућност да стичу нова знања и вјештине, али и да истовремено квалитетно проводе своје слободно вријеме.

Покренуте су и бројне радионице – од музичких па све до плесних секција, те мноштво другог, квалитетног садржаја, који је привукао младе људе управо у Дом омладине.

Организоване су и инструкције за ученике основних и средњих школа, а ова активност оправдала је сва очекивања.

Сви програми коју су реалзовани и који ће бити реализовани и у наредном периоду, намијењени су првенствено омладинцима, а мисија градске администрације- да се Дом омлади препусти управо младим људима, како би управо они креирали користан програм и разноврстан садржај – је у потпуности испуњена.