Дио руководства Градске управе и Скупштине у самоизолацији

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Град Бања Лука обавјештава јавност да се због новонастале ситуације на 6. сједници Скупштине Града, дио руковоства Градске управе налази у самоизолацији.

Након што је утврђено да су четири одборника позитивна на вирус корона, као и неколико новинара, рјешења о изолацији су добили градоначелник Драшко Станивуковић, предсједник Скупштине града Младен Илић, градски менаџер Бојан Кресојевић, секретар Скупштине Игор Шукало, савјетница градоначелика Божана Шљивар, представник Одјељења за просторно уређење Вук Вишекруна, представник Одјељења за саобраћај и путеве Славко Давидовић, те представник Одјељења за комуналне послове Бориша Мандић, због тога што су тај дан боравили унутар скупштинске сале.

Напомињемо да су поменути запослници Градске управе, након тестирања, били негативни на вирсу корона, али им је због контакта са зараженим особама одређена самоизолација у трајању од пет или десет дана.

У изолацији се налазе и бројни одборници који су присуствовали сједници која се одржавала 11. и 12. октобра, као и поједини новинари и сниматељи који су боравили унутар скупштинске сале.

Новонастала ситуација јесте отежала функционисање Града, али ће запослени у изолацији пружити свој максимум, да из својих домова раде колико су у могућности, а све како би Град имао што мање посљедица због одсуства руководиоца Градксе управе.

Иако је Скупштина града обезбиједила основне услове за одвијање сједнице у скупштинској сали, попут постављањем преграда, појачане хигијене и смањења броја људи у сали, чињеница је да нису испоштоване све прописане мјере, попут ношења маски, а све је додатано у опасност довело неодговорно понашање појединаца.

Недопустиво је да одборник, чијем члану породице је 10. октобра потврђено да је позитиван на вирус корона, сутрадан дође на сједницу.

Исто тако, недопустиво је да поједини одборници не поштују изолацију која им је прописана.

Град Бања Лука осуђује неодговорно понашање појединаца који су својом неодговорношћу угрозили здравље људи, довели Град у незахвалну ситуацију, контактом са новинараима отежали рад многим редакцијама, те поново одгодили сједницу Скупштине Града, која није засједала мјесецима, што представља пороблем за даљи развој града.

Град Бања Лука овим путем апелује на све одборнике, запослене у Градској управи, као и грађане да поштују прописане мјере, те да буду свјесни појединачне одговорности коју сваки појединац носи.

Одборницима и новинарима који су позитивни на вирус корона желимо брз опоравак и брз повратак свакодневним активностима.

Захваљујемо Дому здравља на брзој реакцији, а медијским радницима на стрпљењу и објективном извјештавању о новонасталој ситуацији.