„Дани Владе Милошевића“ од 7. до 15. јуна

 Фото: Академија умјетности Бања Лука

Фото: Академија умјетности Бања Лука

Двадесета манифестација „Дани Владе Милошевића“ под називом „Упркос свему“ биће одржана од 7. до 15. јуна у нашем граду на више локација.

Декан Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци Драгана Пурковић Мацан рекла је да ова високошколска установа манифестацију организује заједно са Музиколошким друштвом Републике Српске.

Она је на конференцији за новинаре захвалила традиционалним покровитељима манифестације Министарству просвјете и културе Републике Српске и Граду Бањој Луци, те пријатељу манифестације компанији „М:тел“.

У име Града Бања Лука, Невена Благојевић – Подрић из Одјељења за културу, туризам и социјалну политику рекла је да је Град и ове године подржао ову манифестацију, те изразила задовољство што је Академија умјетности успјела да организује овај догађај.

-Уврштена је у Календар култуирних манифестација града Бања Лука и поносни смо на њено трајање – навела је она.

На овај начин, како је истакла – из Бање Луке шаљемо поруку да иако свјесни чињенице да  се суочавамо са проблемом пандемије вируса корона, живот не смије стати и да уз одговорно понашање можемо и морамо изнаћи начин како да живимо са овим глобалним проблемом и истовремено нашим суграђанима пружимо квалитенији ниво живота духовни и нематеријални – без којег не можемо опстати.

Манифестација „Дани Владе Милошевића“ одржава се од 2000. године, а установљена је поводом обиљежавања годишњице рођења овог академика, композитора, етномузиколога и педагога.

Комплетан програм погледајте ОВДЈЕ.