Четвртак и петак: Дани јапанског филма у Музеју савремене умјетности Републике Српске

Амбасада Јапана у БиХ иМузеј савремене умјетности Републике Српске од 23. до 24. новембра са почетком од 19 часова приредиће филмску манифестацију „Дани јапанског филма“ гдје ће се публика боље упознати не само са јапанском културом, умјетношћу него и њиховом традицијом.

-Љубитељи јапанске кинематографије ће имати прилику да у четвртак, 23. новембра у 19 часова премијерно погледају драму из 2019. године јапанског режисера Кацухиде Мотоки „Иване: Мач Спокоја“, а за све оне који не буду у прилици да погледају филм у овом термину, драма „Иване: Мач Спокоја“ ће бити репризирана у петак, 24. новембра у 19 часова – наведено је у саопштењу Музеја савремене умјетности Републике Српске.

Истичу како ово филмско остварење прати причу лика Иване који се враћа у своју домовину и бива ухваћен усред инцидента који резултира трагичном смрћу његових најбољих пријатеља.

-Напушта дотадашњи начин живота и постаје самурај-скитница који нема свог господара. Убрзо проналази посао тјелохранитеља за познатог каматара Имазуја. Једног дана сазна да је Имазуј на мети владине завјере, а Иване одлучи да га заштитити и тада настаје преокрет – наведено је у Додају како ће се у петак, 24. новембра прије пројекције филма присутнима ће се обратитиЋисато Јошида, шефица одјељења за ПР и културу у Амбасади Јапана у БиХ и директорица МСУРС Сарита Вујковић – додају у саопштењу.

Улаз за филмске пројекције је бесплатан, а филм је прилагођен и преведен .

 Фото: МУСРС

Фото: МУСРС