„Creative & Fashion Industry“: Сва лица моде први пут у нашем граду

„Creative and Fashion industry“ сва лица моде је догађај који ће први пут бити у Бањој Луци 15. и 16. јуна у Банском двору – Културном центру.

-Оно што сјајни умови измаштају, а руке створе и оживе, на једном мјесту биће презентовано на дводневној манифестацији посвећеној умјетности, моди и различитим врстама креативног изражаја. Свијет моде је чудесан, скројен маштовитим и вјештим рукама, чије границе креативности су несагледиве – наведено је у саопштењу организатора.

Додаоју како модни дизајн, кожна и текстилна индустрија, индустрија обраде дрвета и метала, маркетинг, култура, умјетност, продаја, туризам само су неке области у којима индивидуалци и групе радом и стварањем дијеле своје идеје са свијетом, стварајући све што волимо и користимо.

На путу гламурозног сјаја свјетских метропола и манифестација посвећених моди, и најновијим модним трендовима „Creative & Fashion Industry, у два дана од Бањалуке ће начинити бљештави модни центар, представљајући оно најбоље из регионалног креативног свијета.

-Дизајнери, продуценти, сценографи, фотографи, костимографи, визажисти, фризери, умјетници и сви који у својим сферама ђелују на најпрофесионалнији начин, појединачни су елементи велике слагалице, која уљепшава и унапређује живот сваког од нас. Акценат је на значају сваког од њих и представљању потенцијала које Бањалука има, како с аспекта производње, тако и са аспекта сарадње са креативцима и појединцима из других градова и држава. „Creative & Fashion Industry ће да покаже моћ споја културе и моде, кроз очи привреде и индустрије, без којих ниједна заједница не може да функционише у пуном потенцијалу – додају.

Поручују како у савременом мултимедијалном амбијенту финални производ уједињених креативаца биће приказан кроз двије вечери врхунских модних ревија, које ће показати одважност и јединственост креација.

-Програм чине наступи регионалних и свјетских модних дизајнера, који ће своје креације представити пред званицама из културног и јавног живота Швајцарске, региона и БиХ, док ће обје вечери бити затворене забавама изненађења, уз многобројне музичке наступе, те остале интересантне активности. Мисија овог догађаја је директан утицај на развој културе, умјетности и туризма града Бањалука, кроз позитиван импакт који модна индустрија остварује – наводе у саопштењу.

Организатор догађаја је „МОДА“ д.о.о. Бања Лука и „МДК“, Цирих, Швајцарска, а сврха пројекта је публикација и експанзија већ постојеће сарадње, као и промоција туристичког потенцијала и успостављање пословне заједнице између привредника из Републике Српске и Швајцарске који функционишу и/или имају намјеру да пословно учествују и доприносе овој области.

-Када је у питању програм манифестације нећемо вас дуго држати у неизвјесности. У наредном периоду на нашим друштвеним мрежама представљаћемо како појединачне учеснике, тако и комплетан програм. Сигурни смо да ћете уживати у свему ономе што су створили таленовани људи из Бањалуке и региона који су својим визијама нашли мјесто и на свјетској модној сцени и остварли сарадње са свјетским звијездама. Потрудили смо да и пратећи програм манифестације буде на високом нивоу, тако да је добра атмосфера загарантована и након званичног дијела програма – додаје се у саопштењу.