Бројни радови широм града

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Доласком љепшег времена, Бања Лука је постала велико градилиште. Широм града интензивирани су радови, попут оних на градњи вртића у Куљанима и Врбањи, те завршетку новог моста у Српским Топлицама.

У наредном периоду почиње реализација бројних пројеката, а неки од њих су градња највећег градског парка, уређење обала Врбаса, нови мостови, водоводи, саобраћајнице, бициклистичке стазе, прво дајак пристаниште, и други.

Већ током ове седмице, како је најавио градоначелник Драшко Станивуковић, биће стављена у функцију нова дворана на Страчевици за чији је комплетан завршетак било потребно обезбиједити додатна средстава.

-Настављамо и радове на градњи дворане на Лаушу, за шта је обезбијеђено преко милион и по КМ. Радићемо двије важне улице у Куљанима и у Дебељацима – казао је он.

За недјељу, 9. мај најавио је почетак интензивних и значајних радова на изградњи највећег градског парка.

-Овај пројекат нам много значи. Желимо да Бања Лука, поред грађевина, добије и зелене оазе не само на периферији, него и у центру града. Будући парк даће потпуно нови изглед и амбијент нашем граду – нагласио је Станивуковић.

Почињу да се граде и важне дионице за водоснабдијевање, а према градоначелниковим ријечима, уз завршетак пројекта “Вода 1“ и радова из циклуса „Вода 2“ – до краја године биће обезбијеђено и осам милиона КМ гранта за пројекат „Вода 3“.

-Кроз двије године, у великом проценту биће ријешен највећи проблем водоснабдијевања на територији Бање Луке – навео је он.

Када је ријеч о саобраћају, планирано је да буду ријешене и двије важне раскрснице у граду, код “Екватора“ и раскрсница поред, што ће омогућити бољу фреквенцију према будућем мосту у Доцу чија је градња такође у плану нове администрације.

– Планирана је и изградња неколико километара бициклистичких стаза у ужем центру, у којем их је јако изазовно радити, али и наставак градње стаза на источном транзиту. Дакле, оптимистично идемо да радимо и да остављамо трагове иза нас – закључио је градоначеник.