Богатство различитости: Одржана смотра културног стваралаштва националних мањина

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Градоначелник Драшко Станивуковић присуствовао је вечерас 17. Смотри културног стваралаштва националних мањина, манифестацији која доприноси очувању њихове културе, традиције и обичаја, као и успостављању сарадње између Бање Луке и градова из матичних држава.

-Град подржава удружења националних мањина кроз буџет, али и присуствујући оваквим и сличним манифестацијама. С друге стране, оно што је важно јесте да у граду имамо различитости у сваком смислу и то је једно богатство – казао је градоначелник.

Kазао је да кроз националне мањине упознајемо њихове културе и обичаје, а да ће Град настојати да још више и снажније финансијски подржи пројекте, који су важни за њих.

-Наша парола јесте да је сваки човјек једнак без обзира на то како се звао и ком народу припадао. Он је окосница и суштина оног што радимо, тако да сматрајте да у том смислу ћете имати такав третман и такву сарадњу – закључио је градоначелник.

Током вечерашње манифестације, чланови удружења националних мањина из Републике Српске представили су своје традиционалне ношње, храну, музику и плес. Kао гост, наступило је Kултурно-умјетничко друштво “Пискавица”.