Ближи се „ТротоАрт“: Ове године на тротоарима Бање Луке око 240 умјетника

На овогодишњем Фестивалу уличних забављача „ТротоАрт“, који ће бити одржан од 16. до 18. јуна, учествоваће 34 групе и индивидуална умјетника, а на тротоарима Бање Луке ће наступити око 240 извођача.

Сви заинтересовани умјетници, професионалци или аматери имали су прилику да се током марта и априла пријаве за овогодишњи „ТротоАрт“. Изабрани учесници на јавном позиву су највећим дијелом из Бање Луке, а дио их долази и из других градова Републике Српске, БиХ и окружења. Овогодишњи фестивал има три сегмента која чине домаћи, међународни и дјечији програм.

Тако ће у периоду од 16. до 18. јуна у домаћем програму учешће узети: „Baba Djex tribe“, ансамбл „Бањалуки вез“, Градски дувачки оркестар, Театар и плесни клуб „Данкан“, Ђорђе Трнинић (хармоника), Милица Цвијић (SFX шминкање и 3D цртање), Огњен Ранисавић (тангдрам), „Paladio String Quartet“, Плесна рекреација „Опуштено“, ансамбл „Лира“, Виктор Јанковић (гитара), ансамбл „Врбаска свита“, „The Fandangos“, Градски тамбурашки оркестар, сликари са Фаултета лијепих умјетности (НУБЛ), Олењук Лидија (сликарство), „Aerial silk“ – плес на свили, и други.

Дјечији програм ће, између осталих, обогатити својим садржајима: Школа музике „Бранко Давидовић“, Ивана Остојић (сликарске и креативне радионице за дјецу), Удружење стрип аутора и љубитеља стрипа „Девета димензија“ (школа стрип илустрације), „Muzički atelje Rock simfonije“, Златан и Сањин Мирић (концерт за дјецу и младе), Рубик клуб у БиХ (презентација и такмичење), дјечији хор Градског позоришта „Јазавац“ и други.

Више информација о атрактивном међународном програму биће објављено у наредним данима.

Наиме, Фестивал ће и ове године бити одржан на шест локација дуж главне шеталише зоне – Народно позориште Републике Српске, Бански двор, паркић код Саборног храма Христа Спаситеља, Градска управа и Господска улица, Трг Крајине и Парк „Петар Кочић“. Дио међународног програма биће реализован на главној градској саобраћајници због захтјевног умјетничког извођења и потребног простора.

Организатори „ТротоАрта“ су Град Бања Лука и Градски тамбурашки оркестар.

 Фото архива

Фото архива