Безбједније кретање за пјешаке: Мјештани Карановца добили тротоар уз магистрални пут

Градоначелник Драшко Станивуковић посјетио је насеље Карановац, гдје је недавно изграђен тротоар уз магистрални пут према Карановцу.

Како је казао градоначелник, новоизграђени тротоар ће у  значајној мјери побољшати безбједност кретања пјешака уз магистрални пут, а првенствено наших малишана.

  • Ријеч је о веома прометној дионици пута и било је веома важно да изградимо тротоар. У овој фази изградили смо тротоар у дужини од 600 метара за шта је издвојено 100 000КМ, а наравно ускоро настављамо другу фазу изградње у којој ће бити изграђено још 300 метара – истакао је Станивуковић.

Такође, додао је да је у плану и изградња тротоара и у Српским Топлицама, код ОШ “Бранислав Нушић”, што ће нашим школарцима у овом дијелу града омогућити безбједан пут до школе.

Осим тога градоначелник је рекао да ће Град наставити са подршком и улагањима у овај дио нашег града.

Зоран Мијић из Карановца истакао је да мјештани овај пројекат чекају 50 година, те захвалио градоначелнику и Градској управи што су препознали важност овог пројекта, те издвојили средства за ове намјене.

-Овај пројекат за нас је од животне важности, јер је ово магистрални пут, велика је фреквенција саобраћаја, а због непостојања тротоарана овом потезу дешавале су се бројне саобраћајне незгоде, чак и са смртним исходима. Пустити дијете или старију особу да се креће овим дијелом пута био је руски рулет – казао је он.