За родитеље: Бесплатне радионице о теми емоционална писменост

Удружење грађана „Здраво да сте“ 4. октобра у 18.00 часова у простору Друштвеног центра Росуље (Парк „Младен Стојановић“) организује радионицу на тему емоционална писменост.

-Наше емоције и емоције оних који нас окружују главни су покретачи нашег понашања. Сваким нашим поступком управља неки осјећај и управо је зато важно разумјети емоције. Оне се преносе, а емоционална понашања се уче. Колико смо ми одрасли емоционално писмени, важан је предуслов и за емоционалну писменост наше дјеце. Као што је језичка писменост основ за читање и писање, емоционална писменост је основа за разумијевање и комуницирање – наводе организатори у саопштењу.

Радионица је намијењена родитељима дјеце основношколског узраста, те свима онима који раде са дјецом и желе унаприједити своја знања и вјештине.

Циљ радионице јесте оснажити одрасле да стекну увид у важност и снагу емоција, да науче да лакше препознају своје и дјететове емоције и добију алате и вјештине како се боље носити са личним и дјететовим емоцијама

Водитељ радионице је Ђурђица Јеличић, школски психолог системски породични психотерапеут.

Пријаве су отворене до 03. октобра до 20 часова. У пријави је потребно навести: име и презиме, годиште и контакт телефон. Пријаву послати на имејл: oc@zdravodaste.org

Учешће је бесплатно, а Удружење ову активност реализује у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, који заједнички финансирају амбасаде Швајцарске и Шведске у БиХ, а проводи УНДП БиХ.