Бански двор: Представљена збирка поезије „Пјесме“ ауторке Христине Мрше

У препуној Вијећници Банског двора представљена је збирка поезије „Пјесме“ ауторке Христине Мрше.

Ријеч је о првој пјесничкој збирци талентоване младе пјесникиње, у којој су се нашле 22 пјесме за које је награђивана на међународним такмичењима и које су се нашле у неколико зборника поезије.

-Моја прва збирка окупља све пјесме настале почев од тог периода до уназад неколико мјесеци. Увезане су тематски, од пјесама инспирисаних природом, измишљеним ликовима, пјесама посвећених пријатељима и породици, љубавних пјесама, до сложенијих тема као шти су проблеми савременог друштва – казала је Христина.

Промоцију збирке организовало је Удружење „Императив“ у сарадњи са Банским двором, а током промоције поред ауторке говорила је проф. др Радана Лукајић као рецезент, а модератор је била Марија Пејић.

Проф. др Радана Лукајић нагласила је да збирка пјесама Христине Мрше, названа непретенциозним називом „Пјесме“  свједочи о већ јасно уобличеном пјесничком сензибилитету, те о неспорном таленту који ће засигурно обогатити пјесничку сцену ових простора, а и шире.

Из Удружења „Императив“ казали су да су Христинин таленат препознали још 2018. године када је у оквиру првог Фестивала књижевности “Императив” била учесница наше прве “Бајковнице”, радионице писања за дјецу.

-Поносни смо јер учествујемо у стварању нове читалачке публике и што  подстичемо младе да пишу. Како би се придонијело развоју књижевне сцене Републике Српске, потребно је, прије свега, радити на развоју културе читања и омогућити што већем дијелу друштва читање са задовољством и разумијевањем – казала је директорица Удружења „Императив“ Санела Бабић.