Бански двор: Пета јубиларна мајсторска радионица за младе пијанисте „Viva la musica“

У Вијећници Културног центра Бански двор дане викенда, тачније 4. и 5. фебруара, биће одржана пета јубиларна мајсторска радионица за младе пијанисте основних и средњих музичких школа под називом „Viva la musica“.

Радионицу ће, као и до сада, водити бањалучка пијанисткиња и музички педагог Јасна Ђуровић.

-Циљ радионице је омогућити младим пијанистима развој технике и интерпретације, те указати на начине вјежбања који дају боље резултате. Сваки полазник ће имати један или два индивидуална часа, у зависности броја пријављених.Полазници могу да се пријаве на мејл: jasna74.jd@gmail.com до уторка 31. јануара, а привилегију да учествују у овој бесплатној радионици добиће првих 15 заинтересованих и пријављених полазника који су у пријави на наведену мејл адресу дужни доставити кратку биографију и контакт телефон – нааведено је у саопштењу.

Додаоју како, полазници који буду изабрани требају припремити једно или више дјела из клавирске литературе.

-Радионица ће бити одржана у Вијећници Банског двора, а о прецизним терминима и сатници сви пријављени ће бити благовремено обавјештени. Завршни концерт и додјела диплома биће одржан 5. фебруара у 18.00 часова у Концертној дворани Банског двора, а на концеру ће наступити најталентованији и најуспјешнији полазници – додају уз Банског двора.