Бања Лука у знаку пливања: Међународни пливачки митиниг на ГОБ-у

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Међународни пливачки митинг „Бања Лука опен 2021“ одржава се по 13. пут на Градском олимпијском базену, у организацији Пливачког клуба „Олимп“ из Бање Луке. Окупио је преко 470 такмичара из седам земаља, који ће се борити за пласман и норме за највећа свјетска такмичења.

Град је финансијски подржао одржавање ове спортске манифестације, чијем је отварању данас присуствовала савјетница градоначелника за друштвене дјелатности, Милада Шукало.

Она је додијелила и прве медаље на овом такмичењу, које се одржава данас и сутра по правилима ЛЕН и ФИНА, у складу са правилима Пливачког савеза Републике Српске и Пливачког савеза БиХ.

Уз честитке организаторима што митиниг организују више од деценију, савјетница Шукало истакла је да је ова спортска манифестација Програмом развоја спорта града Бање Луке са приоритетним областима финансирања за 2021. годину, проглашена за манифестацију од посебног значаја за град Бању Луку. Осим у календару Бање Луке, како је навела, налази се и у календару Свјетске пливачке федерације, што показује њен значај.

-Кроз претходне године, због посвећености и пожртвованости чланова Пливачког клуба „Олимп“, да направе једну велику спортску причу свом граду, израсла је у најбољу и најмасовнију манифестацију у пливању – истакла је она, додајући да се нада да ће овакве приче заинтересовати младе људе и подстаћи их да се баве спортом, а Град ће увијек бити ту да подржи најбоље.

Прошле године због пандемије корона вируса није организована, али ове године односно овог викенда Бања Лука је опет центар пливачког спорта у региону.

Митинг је данас свечано отворила предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић.

Галерија фотографија: