Придружите нам се: Уз велику торту и спектакуларан програм Бања Лука прославља Дан града

Заједно са суграђанима, али и бројним гостима из региона Бања Лука данас уз велику торту и спектакуларан програм прославља Дан града – 22. април.

Након завршетка полуфиних мечева турнира „Српска Опен“ (око 19.00 часова) у Парку „Младен Стојановић“, градоначелник Драшко Станивуковић ће са гостима из Србије, Израела и Црне Горе симболично исјећи торту дугу преко 20 метара.

Уз највећу торту, коју у сарадњи Града Бање Луке и „Кухињице“ припремају бањалучки кухари, очекује вас и занимљиви забавни програм.

За добру забаву побринуће се бањалучки извођачи и то: Андреј Пуцаревић, Маја Татић, Вања Мишић, Сања Зелић – Чолић, Маја Манојловић и Марија Шестић.

Важно је напоменути да ће програм обиљежавања Дана града бити настављен и у наредној седмици.

Наиме, у четвртак 27. априла, програм обиљежавања започеће одавањем почасти нашим херојима, а планирано је полагање вијенаца на четири градске локације.Централно полагање вијенаца на Спомен обиљежје палим борцима Другог свјетског рата на Тргу палих бораца заказано је за 12.00 часова.

Такође, представници Града Бање Луке ће у 9.00 часова положити вијенце и одати почаст жртвама Велеиздајничког процеса на гробљу Свети Пантелија, у 10.00 часова планирано је полагање на Споменик палим Крајишницима, док ће у 11.00 часова бити положени вијенци и на Споменик 12 беба у центру града.

У част Дана нашег града осим традиционалног свечаног пријема за делегације, 27. априла са почетком у 18.00 часова у Спортској дворани „Борик“ биће одржана свечана академија,  док ће на шеталишту код Градске управе од 20.00 часова бити одржан концерт Бориса Режака и групе „Оне три“

Концерт је поклон  Града Бање Луке свим суграђанима, али и гостима, па вас овом приликом позивамо да Дан нашег града обиљежимо заједно.