Бања Лука обиљежава Дан српског јединства, слободе и националне заставе

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Поводом празника – Дана српског јединства, слободе и националне заставе, улице Бање Луке окићене су српским заставама.

У нашем граду, заставе Републике Српске и Србије постављене су на главним саобраћајницама кроз ужи центар града.

Овом приликом, градоначелник Драшко Станивуковић позвао је суграђане да истакну заставе на својим објектима како бисмо достојанствено обиљежили овај празник, те поручио да само јединствени можемо да пошаљемо снажне поруке.

– Морамо бити свјесни да нема важнијих вриједности од слободе и јединства народа, јер само такви можемо да се изборимо са свим изазовима који су пред нама и пошаљемо јасну поруку о снажној и нераскидивој вези Србије и Српске. У том духу и Бања Лука, јединствено и достојно прославља Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Не смијемо дозволити да нико и никада наруши јединство српског народа, зато позивам и све Бањалучане да 15. септембра поносно истакну нашу заставу, чије боје на најбољи начин осликавају јуначку историју српског народа са обје стране Дрине – рекао је градоначелник.

Наиме, Дан српског јединства, слободе и националне заставе, заједнички је празник који 15. септембра славе Србија и Република Српска. Овај празник је установљен у знак сјећања на дан када је у Првом свјетском рату 1918. године пробијен Солунски фронт.