Историјске мјере подршке, градоначелник: Бања Лука је јединствена по бесплатним политикама и мјерама подршке суграђанима

Бања Лука има бројне бесплатне политике и мјере подршке суграђанима по чему је наш град јединствен и у Европи.

-Градите кућу са бесплатном грађевинском дозволом, гдје су вам прикључак за воду и канализацију бесплатни, гдје су плацеви за вишечлане породице које дајмо, такође бесплатни. Легализација је, такође бесплатна. Затим, дијете вам добије бесплатне уџбенике, матурска прослава је исто бесплатна. Око 40 милиона КМ су све мјере подршке – казао је градоначелник.

Истиче да су свих тих 40 милиона КМ грађани плаћали и да су та средства усмјерена опет према њима.

-Бања Лука све то издржава, јер нема криминала и корупције. Оснажили смо приходе, рационализовали трошкове. Чак и ако нам Скупштина Града ништа не да, ниједне приходе не желе да усвоје, ја сам препоносан.  И са 10 милиона мање што имамо због презадужености Владе Републике Српске, опет имамо све – навео је градоначелник.

Истиче да је Бања Лука стабилна, све обавезе измирује и грађани ће и даље имати ове мјере подршке.

-На ових десет бесплатних политика, планирамо и бесплатан јавни превоз за додатне катерогије грађана, односно све пензионере, уз ове категорије које већ имају. То би било 55 хиљада грађана, за које ћемо израдити и “Картице пријатељства” за повољнију куповину широм града – рекао је градоначелник.

Такође, Бања Лука, према његовим ријечима – суфинансира и боравак малишана у приватним вртићима.

-То су огромне ствари. Суфинансирање приватних вртића могли бисмо подићи и на 100 КМ, само да имамо малу помоћ од Скупштине Града. Све ове мјере нема ниједан град у Републици Српској – навео је градоначелник.