Бања Лука и ове године у глобалној акцији: У суботу гасимо свјетла за нашу планету

Бања Лука ће и ове године подржати глобалну еколошку акцију „Сат за нашу планету“, која ће бити одржана у суботу 25. марта, у времену од 20.30 до 21.30 часова.

У том периоду, биће искључена свјетла на згради Градске управе, а на позив Града акцију су подржали: Бански двор, Музеј савремене умјетности Републике Српске, „Поште Српске“ и „Електрокрајина“ који ће у том периоду такође искључити расвјету на својим објектима.

Тако ће се највећи град Републике Српске, по 14. пут, придружити бројним свјетским градовима који симболичним искључивањем свјетла на сат времена желе да укажу на неопходност борбе против климатских промјена, као и да се упути снажна порука како је могуће предузети нешто у вези са ублажавањем климатских промјена и очувањем ресурса на планети.

Свој допринос могу дати и сви грађани, искључивањем свјетала на сат времена у својим домовима.

Иначе, акција „Сат за нашу планету“ почела је 2007. године у Сиднеју. Бројне свјетске знаменитости, од тада, биле су симболично на сат времена у мраку као порука о неопходности предузимања конкретних акција за ублажавање климатских промјена.

Од тада, на један сат посљедње суботе у марту, милиони људи широм свијета искључују свјетла како би исказали симболичан чин подршке Земљи.

 Фото илустрација

Фото илустрација