Бања Лука добија више игралишта: Почели радови на уређењу дворишта Соколског дома

 Фото: С.Ћуковић

Фото: С.Ћуковић

Бања Лука ће у наредних мјесец дана добити више игралишта.

Осим ових девет планираних донијели смо одлуку да се граде и игралишта у Рамићима, Кумсалама и Ади – поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић, који је истакао да су почели и радови на уређењу дворишта „Соколског дома“, које ће ускоро постати ново мјесто за спортско-рекреативне активности у центру града.

-У епицентру нашег града, на култном мјесту – код Соколског дома уређујемо простор који ће осим јединственог естетског изгледа имати и веома богате спортско-рекреативне садржаје попут терена за рукомет и мали фудбал, терен за баскет, зона за стони тенис, трим стазе око терена, теретане на отвореном, као и трибина – рекао је градоначелник, додавши да његова администрација на све начине тежи ка томе да Бањој Луци врати љепоту коју сви памте.

Када је ријеч о уређењу простора код „Соколског дома“, он је истакао да је ријеч о инвестицији вриједној 700.000 КМ, што су, како је рекао, велика и веома значајна средства, али истовремено говоре и да ће овај простор имати изузетно богате садржаје али и прекрасан амбијент, какав и заслужује сама локација на којој се налази.

-Упркос опструкцијама, Бања Лука доживљава свој највећи развој, и заиста сам срећан што смо направили веома значајна улагања у игралишта и спортску инфраструктуру, у којој ће засигурнмо уживати наша омладина, спортисти, рекреативци и сви наши суграђани – закључио је градоначелник.

Савјетница градоначелника за културу и социјалну политику Мирна Савић-Бањац додала је да је игралиште код Соколског дома потребно Бањој Луци и овом дијелу града јер спорт треба да буде доступан свима, а уједно ће, како је рекла, овај дио у центру града поново оживјети.

– Игралиште код Соколског дома није једино које градимо, Бања Лука ће ускоро бити богатија више нових игралишта. Једнако као што новцем располажемо према приоритетима, одлучили смо да и игралишта градимо у складу са сугестијама наших суграђана, али и струке, тамо гдје су у овом моменту најнеопходнија – рекла је она.

Савјетница Савић-Бањац изразила је и задовољство што је Соколски дом враћен Граду Бањој Луци.

-Пресрећна сам што смо одбранили Соколски дом. Није у питању само изградња и уређење новог игралишта, у питању је нешто много више – одбранили смо симбол Бање Луке. Од свега је најбитније да је Град вратио своју имовину и да је дошло вријеме када се стаје у крај пракси да људи без икакве одговорности преузимају градску имовину и њом управљају. Показали смо да јоно што је дјеловало као изгубљено ипак није отишло у неповрат. Соколски дом је само један примјер наше опредијељености да бранимо и чувамо имовину Града и свих њених грађана – закључила је она.

-Ово је одличан пројекат, не треба пуно да хвалим. Сви треба ово да подржимо, спорт је битан сегмент. Захваљујем се градоначелнику, јер већ дуго је Соколско друштво у лошем стању и крајње вријеме је било да се нешто предузме – поручио је спортски радник Саша Кременовић.