Арт двориште: Виолинска променада Наталије Тодоровић

 Фото: Бански двор

Фото: Бански двор

Концерт Наталије Тодоровић под називом „Виолинска променада“ уз клавирску пратњу Владе Данића, одржаће се 31. августа у Арт дворишту Банског двора са почетком у 21.00 час, а бесплатне позивнице за концерт су подијељене.

Бањалучка виолинисткиња Наталија Тодоровић, завршила је основно и средње музичко образовање у Музичкој школи „Владо Милошевић“ у класи проф. Душана Шестића и Светлане Шершукове.

Дипломирала је 2007. године са највишом оцјеном у класи проф.Уроша Пешића (Србија) а магистрирала 2011. године у класи проф. Маје Јокановић (Србија) на Академији умјетности у Бањој Луци, такође са највишом оцјеном.

Десет година је свирала на виолини истакнутог Бањалучког композитора и етномузиколога Владе Милошевића коју јој је Академија дала на кориштење као талентованом студенту.

Током свог досадашњег школовања учествовала је на многобројним такмичењима фестивалима и освојила велики број награда, признања и повеља.

Запослена као професор виолине Наталија има веома запажене педагошке резултате, те велики број нагарада са ученицима како на Републичким тако и Међународним фестивалима и такмичењима.

Већ четврту годину узастопно у сарадњи са Банским двором организује мастер клас радионицу за виолинисте под називом „Радост свирања“, која окупља  најбоље младе виолинисте.

Пијаниста Владо Данић рођен је 1984. године у Дрвару.  Средње музичко образовање и академију завршио у Бањој Луци у класи проф. Невене Поповић. Ангажован је у музичкој школи ,,Владо С. Милошевић“ као клавирски сарадник-корепетитор на гудачком одсјеку и одсјеку соло пјевања.