36. сједница Скупштине града 16. октобра

Тридесетшеста сједница Скупштине града, на којој ће одборници разматрати 25 тачака дневног реда, биће одржана 16. октобра са почетком у 9 часова. Одлучено је ово на данашњој сједници скупштинског колегијума.

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић рекао је да ће се на наредној сједници градског парламента наћи и извјештај о реализацији Програма кориштења подстицајних средстава у функцији запошљавања за 2018. годину.

-Град издаваја значајна средства како за самозапошљавање, тако и за набавку основних средстава за рад привредника, али и за опремање кабинета средњих стручних школа ради осбособљавања стручног кадра – нагласио је Амиџић.

Пред одборницима ће се, између осталог, наћи информација о безбједности саобраћаја на подручју града за прошлу годину. Парламент ће разматрати и одлуку о продаји расходоване металне конструкције старог Зеленог моста.

На дневном реду октобарске сједнице је и више нацрта регулационих планова, те одлука о продужењу закупа под посебним условима за више удружења.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић најавио је да ће се на скупштинским засједањима почетком новембра и децембра, наћи буџет града, комунални и програми из саобраћаја, прво у нацрту а затим и у коначној верзији, те бројни годишњи програми из више области.

Талић: Вишенамјенски објекат на Петрићевцу улази у наредну фазу градње

Предсједник Скупштине града Зоран Талић изјавио је данас након засједања Скупштинског колегијума да се нада ће вишенамјенски објекат на Петрићевцу бити завршен до краја идуће године. Градња вртића и мјесне заједнице у оквиру вишенамјенског објекта на Петрићевцу, требало би да почне ускоро, након што је ових дана успјешно окончан тендер за избор извођача радова.

-Мени је драго што ће доћи до реализације тог комплетног плана који сам покренуо заједно са мјештанима Петрићевца још прије шест година. Драго ми је што је Влада Републике Србије додијелила око 800.000 евра граду Бањалуци да изгради такав објекат. Мјештанима Петрићевца ће итекако бити користан такав објекат, како за ону најмлађу популацију када је у питању вртић, тако и за остале становнике како би остварили уредно своју примарну здравствену заштиту – рекао је Талић.