1,2 милиона КМ за наставак обнове пјешачке зоне

За наставак обнове пјешачке зоне у центру града обезбијеђено је 1,2 милиона КМ ребалансом градског буџета, а већ наредног мјесеца биће расписан тендер за избор извођача радова.

– Припремљена је пројектна документација, добили смо грађевинску дозволу, а тренутно се припрема тендерска документација– казао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Он је нагласио да ова друга фаза обнове пјешачке зоне у центру града, подразумијева радове на простору испред Банског двора и Палате Предсједника РС до првих угоститељских објеката у Улици Бана Милосављевића.

Тај простор, како је предвиђено пројектом, биће поплочан гранитним плочама, уз изградњу нове расвјете, оборинске канализације и инсталација. Постојећи дрворед ће бити задржан и дијелом обновљен.

-Ова зона, површине око 2.900 квадратних метара, у потпуности ће бити реконструисана у модерно шеталиште, које ће, уз обновљен објекат Банског двора, дати једну сасвим нову слику урбаног дијела града – нагласио је Сандић.

Он је подсјетио да је популарни „Паркић“ реконструисан прошле године и да је одлично прихваћен у јавности.

Активности на уређењу пјешачке зоне у ужем центру града наставиће се и у 2020. години, за када је планирана реконструкција на потезу до Народног позоришта Републике Српске.