Резултати јавних позива: 110.000 КМ за суфинансирање 18 пројеката за младе

По основу два јавна позива, Град Бања Лука суфинансираће 18 пројеката за младе, за шта ће укупно бити издвојено 110.000 КМ.

Одјељење за друштвене дјелатности објавило је данас резултате о додјели средстава путем Јавног позива за суфинансирање пројеката омладинских организација и организација за младе из буџета Града Бања Лука у 2022. години и Јавног позива за суфинансирање пројеката омладинских организација, организација за младе и удружења грађана у Дому омладине из удружених средстава Града и Института за развој младих КУЛТ.

Наиме, на Јавни позив за суфинансирање пројеката омладинских организација и организација за младе било је пријављено 11 пројекта, које је разматрала Комисија за одабир пројеката омладинских организација, организација за младе и подржала 10 пројеката који су благовремени и комплетни у погледу тражене документације. Комисија је у складу са чланом 14. Правилника о суфинансирању пројеката омладинских организација, организација за младе путем Јавног позива, вредновала исте. Oдлуком о додјели средстава за суфинансирање пројеката омладинских организација и организација за младе подржано је суфинансирање 10 пројеката у укупном износу од 40.000 KM.

На Јавни позив за суфинансирање пројеката омладинских организација и организација за младе и удружења грађана у „Дому омладине“, из удружених средстава Буџета Града Бања Лука у 2022. години и Института за развој младих КУЛТ било је пријављено 17 пројеката. Комисија за одабир пројеката омладинских организација, организација за младе по Јавном позиву, разматрала је 15 пројеката који су благовремени и комплетни у погледу тражене документације. Подржано је осам пројеката у укупном износу од 70.000 КМ. Подржани пројекти су компатибилни са идејом и концептом ревитализације рада „Дома омладине“ – што подразумијева реализацију активности који ће се у континуитету спроводити од стране подржаних организација у току читаве године или на дужи временски период у „Дому омладине“.

Са изабраним омладинским организацијама и организацијама за младе који ће реализовати предложене пројекте биће закључени уговори.

У наставку погледајте резултате:
Јавни позив за суфинансирање пројеката омладинских организација и организација за младе из буџета Града Бања Лука у 2022. години
Јавни позив за суфинансирање пројеката омладинских организација, организација за младе и удружења грађана у Дому омладине