Још милион КМ за наставак градње Шарговачке улице

У наредној години планиран је наставак изградње централне саобраћајнице кроз Шарговац, односно Шарговачке улице, за шта је предвиђено милион КМ из градског буџета.

-Недавно је у функцију пуштена прва дионица Шарговачке улице у дужини од око 900 метара, што су мјештани одлично прихватили. Ради се о густо насељеном мјесту које је добило модерну саобраћајницу, а идуће године планирамо наставак радова градњом нове дионице од раскрснице са Поткозарском улицом, у дужини од око километар – навели су из Одјељења за саобраћај и путеве.

Истакли су да слиједи припрема документације, односно израда урбанистичко-техничких услова за изградњу Шарговачке улице за шта је ових дана изабрана пројектантска кућа, након чега слиједи израда пројектне документације и рјешавање имовинских односа.

Градња прве дионице саобраћајнице кроз Шарговац, за шта је средства обезбиједила Влада РС, започела је у марту ове године, у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“. Ријеч је о једном од највећих пројеката из области саобраћајне инфраструктуре, који има велики утицај на квалитет живота у Шарговцу, једном од најбрже растућих насеља у којем данас живи око 7.500 становника.

-И у другој фази радова, односно наставку градње нове дионице планиран је наставак саобраћајнице у истом путном профилу, односно коловоз ширине шест метара са обостраним тротоарима, оборинском и фекалном канализацијом, те аутобуским стајалиштима – казали су у одјељењу.

 Шарговац: Првом фазом изграђено око 900 метара модерне саобраћајнице

Шарговац: Првом фазом изграђено око 900 метара модерне саобраћајнице