„Јежева кућица“: Саграђено ново крило вртића, мјеста за још 50 малишана

Грађевински радови на изградњи новог дијела „Јежеве кућице“, најстаријег градског вртића, окончани су ових дана, а у наредним данима предстоји опремање намјештајем и реквизитима како би ново крило ове предшколске установе било ускоро стављено у функцију.

Реконструкцијом овог дијела објекта, који је већ годинама девастиран и ван употребе, биће омогућен пријем додатних 50 малишана у „Јежевој кућици“. Овај пројекат заједнички реализују Град и Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

Проширењем капацитета најстаријег градског вртића, уз већ изграђених више нових предшколских установа у другим дијеловима града, постићи ће се зацртани циљ – да се обезбиједи укупно 650 нових мјеста у вртићима.

Тако је у оквиру акције обнове и изградње објеката предшколских установа, у посљедње четири године, изграђено или обновљено седам вртића.

Ускоро ће бити отворен први јавни вртић на Петрићевцу и велики вртић у Лазареву, док су јуче отворени и радови на првом вртићу у Куљанима. Истовремено, проводи се тендер за избор извођача радова за вртић у Врбањи.

Уједно, ових дана требало би да почне и енергетско „утопљавање“ вртића „Невен“ и „Наша дјеца“.