Јавни позив за приступ средствима из COSME програма

У оквиру пројекта “Локални интегрисани развој”,  Развојни програм Уједињених нација (UNDP) објавио је јавни позив за предузећа из Босне и Херцеговине за учешће у специјалистичком тренингу за приступ финансијским средствима кроз COSME програм Европске уније.

COSME је програм ЕУ-а за јачање конкурентности малих и средњих предузећа за период 2014–2020. година, са укупним буџетом у износу од 2,3 милијарде евра. Од фебруара 2017. године, мала и срења предузећа из БиХ имају могућност приступа овим средствима и повезивања са потенцијалним партнерима у ЕУ. Циљеви овог јавног позива, односно тренинг програма, укључују јачање капацитета предузећа из БиХ у контексту припреме апликација за средства COSME програма и пеомоцију значаја ЕУ фондова за развој приватног сектора у БиХ.

Крајњи рок за подношење пријава је 12. септембар 2018. године до 17.00 сати, а комплетан јавни позив је доступан на овом линку:

http://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/presscenter/vijesti/2018/projekat-lir–javni-poziv-za-bih-preduzea-za-uee-u-eu-cosme-tren.html