Четврти Бањалучки М:тел полумаратон 12. маја

Централна трка четвртог Бањалучког М:тел  полумаратона биће одржана 12. маја 2018. године, саопштено је на данашњој конференцији за медије по завршетку прве сједнице Организационог одбора Бањалучког полумаратона. Градоначелник и предсједник Организационог одбора Игор Радојичић, рекао је да је полумаратон највећи спортски догађај у граду ове године и да се очекује око 10.000 тркача из цијелог свијета.

– Полумаратон ће ове године имати спортски, забавни и едукативни карактер. Биће то тродневни догађај у Бањој Луци који добија на броју учесника, обиму и садржају. Град Бања Лука ће и ове године подржати овај догађај који представља промоцију спорта, рекреације и здравог живота. Бања Лука је ове године и европски град спорта и организацијом полумаратона у свијет шаљемо лијепу слику нашег града – нагласио је Радојичић.

Предсједнник Управног одбора Бањалучког полумаратона Горан Ћорић, најавио је да полумаратон од ове године прераста у тродневни фестивал спорта, музике, забаве и едукације под називом „Vivia run&more weekend“.

Четврти Бањалучки полумаратон је централни догађај овог фестивала, а поред главне трке организоваћемо штафетни полумаратон, трку задовољства, бамбини маратон, те, што је новоост од ове године, школску трку за основце и средњошколце. Биће ту и сајам спортских артикала, затим три концерата који ће бити организовани у забавном дијелу програма на тврђави Кастел, те десетак свирки уз саму стазу – појаснио је Ћорић.

Директор трке Владимир Селец, рекао је да ће од ове године бити уведена новина односно да ће циљ полумаратона бити на тврђави Кастел.

– Уводимо нову стазу која ће водити кроз цијели град и покривени су сви дијелови града. Раније су се трчала два круга око града па је блокада предуго трајала, а од ове године, више нема враћања на дио стазе којим се једном прође, тако да се ти дијелови одмах отварају за саобраћај, а ми и овај пут молимо грађане за разумијевање. Сви смо на заједничком задатку и позивам све суграђане да изађу и подрже наше тркаче – навео је Селец.

Нова стаза је сертификована од стране Европске атлетике, а данас је предсједник Атлетског савеза Републике Српске Боро Ђурђевић, у име Европске атлетике,  уручио званичан сертификат бањалучке трке градоначелнику Игору Радојичићу.