„Фитнес фест“ од 27. маја до 2. јуна: Бројне активности за све узрасте

Велики фитнес догађај “Фитнес фест Бања Лука” биће одржан од 27. маја до 2. јуна у новоизграђеној дворани „Центар“.

Седмодневни фестивал фитнеса и здравих животних навика, како истичу организатори –  има за циљ да учесницима догађаја на забаван начин, уз образовну компоненту, понуди разне активности и садржаје намијењене за све узрасте, од предшколског узраста до особа треће доби.

По први пут у нашем граду догађај овакаве врсте, организује Центар за здравље и рекреацију Мр. Хепинес из Бање Луке. Пројекат је подржао Град Бања Лука у склопу манифестације „Прољеће у Бањалуци“, a биће реализован уз подршку Факултета физичког васпитања и спорта и Завода за медицину рада и спортa.

Манифестацију чине три садржајна дијела, и то: Фестивал физичке активности (од  27. маја до 2. јуна), Фитнес сајам (1. јуна) и Фитнес конференција (од 1. до 2. јуна).

-Сви они који воле или их интересују здрав начин живота и фитнес, било да се професионално или рекреативно баве њиме, позвани су  и добродошли да пристуствују великом броју догађаја, предавања, спортских радионица и  организованих физичких активности за све узрасте – поручили су организатори.

Како су истакли, Бања Лука као велики спортски град, који је већ изњедрио пуно познатих спортиста, свакако његује и дугогодишњу традицију рекреативног бављења спортом и фитнесом, који је све више популаран.

-Савремени начин живота, уз стрес, прекомјерно сједење или слабо кретање, подстиче човјека да се све више брине за властисто здравље и физичку спремност, да буде што сналажлјивији и прилагодлјивији, и да се једноставно такмичи са собом и побјеђује самог себе уколико жели да живи болје или да бар задржи постојећи животни стандард – закључили су из организације „Фитнес феста Бања Лука“.

Детаљније информације могу се пронаћи на фејсбук страници догађаја: https://www.facebook.com/fitnesfestbl/