Фестивал књижевности „Императив“ у Банском двору

У Банском двору од 30. маја до 3. јуна биће одржан други по реду Фестивал књижевности „Императив“ на коме ће се представити најзначајнији регионални издавачи, аутори и дистрибутери књига.

Организатор је Удружење за промоцију и популаризацију књижевности “Императив”, који у Бању Луку, између осталих, доводи ауторе Мирјану Бобић-Мојсиловић, Румену Бужаровску, Јелену Ленголд, Дарка Цвијетића и Ивану Ђилас, као и представнике издавачких кућа Лом, Бука, Геополитика, Контраст, Сандорф, Бубук, Имприматур…

Умјетнички директор Фестивала је познати писац Беким Сејрановић, а овогодишњи “Императив” понудиће пет различитих програма – “Разговори са писцима”, “Поезију ће сви читати”, “Ноте и слова”, “Бајковница” и “Лектира у подне”.

“Све је спремно за отварање другог Фестивала књижевности ‘Императив’. Трудили смо се да за наше посјетиоце припремимо богат програмски садржај. Током пет фестивалских дана на Арт тераси и у Црвеном салону Банског двора – Културног центра посјетиоци ће имати прилику да се друже и упознају са познатим и признатим писцима из региона, али и са оним млађим ауторима чија ће имена, сигурни смо, постати важна на књижевној сцени. У концертној дворани биће отворен сајамски дио фестивала, гдје ће 13 одабраних издавача представити своја издања по повољним сајамским цијенама. Улаз на све промоције и догађаје у оквиру Фестивала је слободан”, саопштили су организатори.

Програм фестивала, који се одржава у оквиру „Прољећа у Бањалуци“, погледајте овдје.