У току прољетна систематска дератизација

Од почетка прољетне систематска дератизације на подручју града, до сада је овај процес успјешно обављен у свим субјектима који се финансирају из буџета Града и чији је оснивач Град, саопштено је из предузећа “Еко-бел” које спроводи дератизацију.

– Детратизација је обављена у зградама јавне управе и објектима којима газдује Град, социјалним и здравственим установама, предшколским и  школским установома, затим на јавним зеленим површинама, у парковима, на обалама ријека и водотокова – кажу у “Еко-белу”.

По завршеним радовима дератизације код субјеката чији је оснивач Град  и који се финансирају из буџета Града, посао је настављен код привредних субјеката, друштвених предузећа, заједница етажних власника, индивидуалних домаћинстава и свих осталих субјеката код којих постоји разлог за спроводјење дератизације и који сами сносе трошкове дератизације.

– До краја треће радне седмице прољетна дератизације је спроведена у већем дијелу привредних субјектата који сами сносе трошкове дератизације, и то у сљедећим мјесним заједницама: Центар I и II, Борик I и II, Нова варош, Росуље, Обилићево, Врбања, Ада, Чесма, Пријечани и Дебељаци. У четвртој радној седмици, која је у току, прољетна систематска дератизација ће се наставити код преосталих субјеката у наведеним мјесним заједницама, а започећемо и дератизацију објеката  у мјесним  заједницама Булевар, Кочићев вијенац и Шарговац – истичу у „Еко-белу“.

Из овог предузећа напомињу да ће у наредним седмицама бити обављена дератизација у привредним и осталим субјектима који сами сносе трошкове дератизације у дијеловима града који у прве четри радне седмице нису били обуихваћени дератизацијом. Подсјетимо, превентивна прољетна систематска дератизација на подручју Бање Луке започела је 4. марта.

 Фото: архива

Фото: архива