У току дезинфекција школских објеката

У оквиру припрема за почетак нове школске године, у току је дезинфекција објеката свих основних и средњих школа на подручју града. Према информацијама из Актива директора основних школа, до сада је извршена дезинфекција у 10 бањалучких основних школа.

  • До 1. септембра биће извршена дезинфекција у свих 26 школа на подручју Бање Луке. Такође, у оквиру припрема за почетак школске године, одштампани су плакати и леци за ученике са детаљним упутствима о примјени епидемиолошких мјера. Ти материјалли ће бити једнообразни за све ученике у Републици Српској. Најављено нам је и да ће до 1. септембра бити извршена дистрибуција средстава за хигијену која су потребна за почетак школске године – рекао је Мирослав Попржен, предсједник Актива директора основних школа.

Предсједник Актива директора средњих школа Љубан Бајић, казао је да је јуче извршена дезинфекција у Техничкој, Музичкој, Грађевинскоj и Електротехничкој школи и да ће, током ове седмице, посао бити завршен у свим средњим школама у граду.

Акција дезинфекције објеката основних и средњих школа обавља се по налогу Министарства просвјете и културе РС, а дезинфекцију обављају припадници Републичке управе цивилне заштите.