У Бечу о стратешким плановима развоја Бање Луке

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, данас је на конференцији Свјетске банке која се одржава у Бечу, учествовао као панелиста у дискусији на тему стратешког развоја градова, лидерства и укључивања грађана.

Градоначелник Радојичић је говорио о стратешким плановима развоја Бање Луке, о припреми стратегије развоја града, урбанистичког плана, акционог плана зеленог града, стратегије културе и другим стратешким документима.

Такође, градоначелник је говорио и о оперативном рјешавању проблема, као што је било даљинско гријањe у граду или о укључивању грађана на стратешким документима и питањима, те сарадњи са невладиним организацијима и друштвено одговорним компанијама као што је акција изградње нових дјечијих игралишта.

У панелу су, као говорници, учествовали и градоначелници Торина, Тиране, Тивта, Шапца и Пуле, који су изнијели искуства из различитих земаља и из угла развоја ових градова.

Конференција о одрживом и инклузивном развоју градова у Бечу завршава се данас, уз учешће од преко 150 учесника из земаља Југогисточне Европе и Европске уније.