Ускоро трим стаза од „Венеције“ до „Ребровца“

Рекреативци би ускоро требало да добију још једну трим-стазу уз обалу Врбаса, на потезу од моста Венеција до Ребровачког моста.

Ових дана успјешно је окончан поступак јавне набавке и изабран извођач ових радова вриједности око 76.000 КМ. Изабрани извођач предузеће „МКР Кременовић“ нову стазу требало би да уради у року од два мјесеца.

Према подацима надлежног Одјељења за комуналне послове, на задовољство све бројније армије рекреативаца, нова трим стаза протезаће се на дионици од око 550 метара, уз једно од најатрактивнијих шеталишта уз Врбас.

Према техничкој спецификацији, подлогу нове трим стазе чиниће природни материјал – тзв. малч, који је већ употребљаван на трим стази у Парку „Младен Стјановић“.

-Изградња рекреативних садржаја је један од честих захтјева наших суграђана због чега је градска администрација предузела бројне активности како би се омогућило што више садражаја за спортисте и рекреативце. А ова нова стаза поред Врбаса, пружиће одличне услове за све њих – казали су из ресорног одјељења.

У оквиру стратешког плана за ширење рекреативних садржаја, током прошле године на Бањ брду отворене су двије пјешачко-рекреативне стазе, као и трим стаза у Парку „Младен Стојановић“.

У сарадњи са Шумским газдинством, уређена је и стаза за шетњу и рекреацију у Трапистима, у дужини од 1,1 километар, а мања стаза изграђена је и уз обалу рјечице Широке у Дервишима.

 Фото архива

Фото архива