Усвојени програми рада Градског штаба за ванредне ситуације

Градски штаб за ванредне ситуације Града Бањe Лукe одржао је данас редовну сједницу, којом је предсједавао градоначелник Игор Радојичић. На сједници је усвојен извјештај о раду за 2017. годину и програм рада Градског штаба за 2018. годину.

Прихваћен је и план активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спасавања од шумских и других пожара, којим су идентификовани ризици од пожара, извршена анализа ризика и капацитета, те утврђене слабости и недостаци на основу чега су дати приједлози додатних мјера.

Штаб је усвојио и план одбране од поплава као и oдлуку о одређивању привредних друштава и правних лица, носилаца послова и задатака у провођењу мјера заштите и спасавања на територији Града Бања Лука.

У оквиру информације о спроведеној едукацији за ученике средњих школа истакнуто је да Одсјек за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице  по први пут провео теоретску обуку за 1.100 ученика из 15 средњих школа о теми „Мјесто и улога цивилне заштите у јединственом систему безбједности Републике Српске и БиХ“.

Штаб је затражио од Одсјека да и у даљем периоду настави са овим активностима на обуци ученика, као и са даљим провођењем плана обуке и оспособљавања јединица и тимова цивилне заштите и повјереника заштите и спасавања на територији града Бање Луке за 2018. годину.