Уручене захвалнице учесницима „Ћевап феста“

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас захвалнице учесницима недавно одржаног „Ћевап феста“, првог фестивала бањалучког ћевапа.

Захваљујући се ћевабџијама на учешћу у изузетно успјешној манифестацији, градоначелник Радојичић најавио је да ће „Ћевап фест“ прерасти у традиционално окупљање, те да ће једина промјена у односу на први фестивал бити промјена термина и локације одржавања.

– Организовањем овог фестивала, ова администрација је показала да жели да промовише бањалучки ћевап, као наш аутохтони производ који ћемо, надамо се, ускоро и званично заштитити као наш бренд. Као Градска управа, презадовољни смо због тога што се фестивалу одазвало више од 10.000 посјетилаца, а што нас учвршћује у плановима да од овог догађаја направимо препознатљив туристички производ на који ће долазити бројни туристи из региона – казао је Радојичић.

Он је казао да ће се Градска управа, као организатор овог догађаја, трудити да већ наредни фестивал буде програмски садржајнији и атрактивнији за посјетиоце, али и да окупи што је више могуће бањалучких ћевабџија, као једних од носилаца програма.

Подсјетимо, први фестивал бањалучког ћевапа одржан је 13. јануара ове године, уз учешће шест градских ћевабџиница, и то: „Код Мује“, „Биљана & ТЈ“, „Стари рецепт“, „Златна круна“, „Мрвица“ и „Код Баће“.