Уређење зеленила: Обнова травњака, ускоро и прво кошење

Лијепо вријеме омогућило је радове на уређењу зелених површина у граду. Тако је обновљено више травњака у парковима, насељима и у тракама уз саобраћајнице, односно на оним мјестима гдје су зелене површине оштећене током зимског периода, прије свега недозвољеним кретањем и паркирањем возила.

– Нажалост, врло честа појава у нашем граду је уништавање травнатих површина, и то не само у зимском периоду него током цијеле године. Несавјесни возачи се умјесто саобраћајницама крећу по зеленим површинама и паркирају возила на травњацима – рекли су из Одјељења за комуналне послове.

Према њиховим подацима, травњаци су потпуно реконструисани у улицама Бранка Радичевића у близни Завода „Др Васо Бутозан“, у Змај Јовиној преко пута Гимназије, у Војводе Момчила, Алеји Светог Саве и Краља Петра I Карађорђевића.

-За реконструкције су одабране оне локације на којима су постављени стубићи као један вид заштите ових зелених простора, а на јесен је програмом предвиђена садња и декоративног грмља – појаснили су из одјељења.

Истовремено, из одјељења су најавили да ће прво кошење јавних зелених површина почети већ сљедеће седмице и то нешто раније него претходних година.

Како је предвиђено Планом, у овој првој етапи – екипе „Тамариса“ косиће паркове, затим траву око главних саобраћајаница, те јавне површине у насељима Центар 1 и 2.

До краја априла, биће покошена и трава око спомен обиљежја и на излетиштима Трешњик и Шибови.