Умјетници осликавају пасаже у Господској

Млади бањалучки умјетници осликаће на јесен три пасажа између Господске улице и Занатског центра, док ће зелена површина код Правног факултета добити „смол скејл“ инсталацију, сличну оној која је већ изведена на обали Врбаса у Обилићеву.

Ово ће бити једни од првих пројеката који ће бити изведени у оквиру пројекта „малих интервенцијa“, за које ће, свеукупно, из овогодишњег буџета бити издвојено 50.000 КМ. Према оквирном плану Тима за мале интервенције, коју је оформио градоначелник Игор Радојичић, ове године ће бити реализовано најмање пет малих интервенција широм града, и то: изградња јавне чесме, осликавање пасажа, нова инсталација код Правног факултета, као и „велико поспремање“ града, које ће бити обављено на више десетина запуштених и занемарених локација широм града.

Већина тзв. малих интервенција планирана је за септембар, а до тада би требале да се ријеше све формалности и процедуре, везане за ове интервенције.

Студијом, коју је израдила група младих архитеката, предвиђена је реализација више од 50 сличних интервенција широм града.