Сутра сједница градског парламента

Двадесетдруга сједница Скупштине града Бања Лука биће одржана 24. и 25. априла. На овој сједници, одборници ће разматрати 49 тачака дневног реда. Између осталог, на дневном реду је приједлог Статута Града Бања Лука, консолидовани извјештај о извршењу Буџета Града Бања Лука за период 01.01.-31.12.2017. године, те приједлог одлуке о расподјели утврђеног суфицита и неутрошених намјенских средстава за 2017. годину.

Пред одборницима је и приједлог Нацрта Стратегије развоја културе Града Бања Лука и приједлог акционог плана пројеката Града Бања Лука за 2018. годину.

Из области саобраћаја, на дневном реду 22. сједнице су приједлози одлука о разврставању локалних путева и улица и о управљању, грађењу, реконструкцији, одржавању, рехабилитацији и заштити локалних путева и улица у насељу на подручју града Бање Луке.

Више нацрта измјене дијелова регулационих планова и одлука о додјели простора у закуп под посебним условима такође ће бити предмет расправе као и извјештаји о реализацији Стратегије развоја града у периоду 2007 – 2019. године.

Градски парламент разматраће и извјештаје о раду за прошлу годину и програме рада за ову годину Туристичке организације града и ЈУ Центар за социјални рад Бања Лука, као и програм пословања за 2018. годину ЈУ Спортски центар „Борик“ Бања Лука и информацију о финансијском пословању ЈУ Центар за предшколско васпитање и образовање Бања Лука, за период 1.1. до 31.1.2.2017. године.