Станивуковић поручио Илићу да политика не треба да буде препрека за сарадњу

Одборник СНСД-а Младен Илић, нови је предсједник Скупштине града Бања Лука, чиме је постао најмлађи предсједник до сада.

-Поштовани предсједниче Скупштине, Ви имате 24 године, а ја сам за градоначелника изабран са 27 година, вјерујем да се ово није десило у региону, а и шире – рекао је градоначелник Бање Луке, Драшко Станивуковић, у обраћању на сједници младом предсједнику Скупштине Младену Илићу.

-Можда ће скептици рећи да не можемо ништа, ја бих рекао да можемо пуно. Млади смо, амбициозни, имамо историјску шансу да то докажемо. Ја нећу подлећи политичким притисцима. Имамо снаге да докажемо колико можемо, политика за мене неће бити препрека – рекао је градоначелник.

Станивуковић је Илићу поручио да је у том смислу срећан што је млади Илић изабран, те што ће имати прилику да се њим боље упозна, јер га до сада није познавао.

-По мени, није проблем ни дићи руку и дати Вам шансу. Имаћемо изазове и желим да Вас упознам са сазнањима до којих сам дошао – рекао је Станивуковић и додао да је Клуб ПДП сам одлучио да ли ће подржати избор новог младог предсједника.

Он је новом предсједнику Скупштине пожелио срећу, али и упозорио да ће га проблеми дочекати већ за 10 минута.

– Дочекаће Вас проблеми са сукобима интереса међу Вашим одборницима. Мислим на директора Водовода, који је у сукобу интереса. С обзиром да је заклетва положена, морам скренути пажњу на Закон о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске. Члан 5. је прекршен. Ја ћу Ваш легитимет поштовати ако Ви поштујете закон – рекао је градоначелник.

Градоначелник се дотакао и спорних диплома и додао да има много спорних диплома међу начелницима.

-Има свега, али ја сам за подјеле на поштене и непоштене – рекао је Станивуковић, те додао да се нада успјешној сарадњи са предсједником Скупштине града.

Он новом предсједнику Скупштине поручио  да је за 10 дана видио оно што ће он тек да види наредних дана и пожелио му срећу.