Словенац Катрашник побједник бициклистичке трке Београд – Бања Лука

Бициклиста из Словеније Гашпар Катрашник, апсолутни је побједник 12. међународне бициклистичке трке Београд-Бања Лука, која је окончана у недјељу у Бањој Луци. Он је био најбржи у обје етапе трке.  Прву етапу трке од Београда до Брчког превезао је за три часа, 34 минуте и 16 секунди, а другу од Теслића до Бање Луке за нешто више од три часа и 56 минута.

Финиш трке Београд – Бања Лука, чији је циљ био на Тргу Крајине, пратио је и градоначелник Игор Радојичић, који је Катрашнику уручио жуту мајицу и побједнички пехар.

Радојичић је рекао да град ову трку подржава од почетка, те подсјетио да је Бања Лука ове године Европски град спорта.

– Ово је једно од спортских такмичења највишег ранга. За град је важно да се афирмише на међународној сцени и као град спорта, да се о Бањој Луци говори и да овдје долазе туристи и спортисти. Надамо се да ће наредна трка ићи још степеницу више, како у смислу броја такмичара, тако и промоције града – рекао је Радојичић.

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић, рекао је да је ова трка манифестација од посебног значаја за Владу Српске и ресорно министарство, јер представља промоција спорта, бициклизма и младости.

Генерални директор трке Владимир Куваља је рекао је да је задовољан овим такмичењем, које су подржали Град Бања Лука, ресорно Министарство породице, омладине и спорта и предсједник Републике Српске.

– Радићемо да сваке године будемо бољи, а постоји спремност људи из канала Еуроспорт да наредне године преносе трку, што довољно говори о нивоу трке који смо достигли – навео је Куваља.

Ова дводневна бициклистичка трка, чији је наградни фонд био 20.000 евра, окупила је више од 170 такмичара и 25 екипа из 32 земље Европе и свијета.