Светосавске награде за најбоље ученике

Традиционално, сваке године о Светосављу, Град Бања Лука додјељује награде најбољим ученицима бањалучких основних и средњих школа. Наставничка вијећа основних и средњих школа, предлажу по једног ученика за Светосавску награду која представља признање ученицима за њихов цјелокупан рад у школи: учење, владање, волонтирање, рад у секцијама, успјеси на такмичењима, хуманост и сл.

Надлежно Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт је планирало и припремило уручење награда за ученике из 29 основних и 17 средњих школа.

Ове године, повећан је износ новчане награде za 50 KM, па ће најбољи основци добити по 150 КМ, а средњошколци по 200 КМ.

Како је наведено из ресорног одјељења – најбољим ученицима из 29 основних школа биће уручена и поклон књига „Бања Лука пјесмом опјевана“, аутора Љубомира Милутиновића и свитак у којем се налазе мапе српских просвјетитеља у изради СПКД „Просвјета“. Уручивање награда основцима биће обављено у четвртак, 25. јануара, у Банском двору.

Дан касније, 26. јануара, награде ће добити и најбољи ученици 17 средњих школа. Они ће уз новчану награду, добити и књигу „Ко лепи сан“, аутора Надежде Лазаревић-Ковачевић, те свитак са мапама српских просвјетитеља. Награде средњошколцима, такође ће бити уручене у Банском двору.