Санирано клизиште и обновљен дио саобраћајнице у Пријечанима

У насељу Пријечани данас је обиљежен завршетак санације клизишта и изградње дијела саобраћајнице у овом насељу. Градоначелник Игор Радојичић је рекао да је вриједност инвестиције око 1,13 милиона марака и да је ријеч о заједничком пројекту Града и предузећа „Воде РС“.

  • И поред епидемиолошке кризе, ниједан посао нисмо прекидали. У Пријечанима, уназад неколико година, сваке године завршавамо понеки велики посао. Санација клизишта је била од великог значаја за стаонвништво овог краја, јер је ријеч о вјероватно највећем клизишту у Бањој Луци које је било стална опасност. Многи инфраструктурни пројекти у овом насељу урађени су у задње три године, а слиједи нам посао наставка изградње саобраћајнице до центра Пријечана – нагласио је градоначелник Бање Луке.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Борис Пашалић, казао је да је клизиште настало у великим поплавама 2014. године и да је сада тај велики проблем ријешен.

  • Прије пар мјесеци, заједничким снагама, завршили смо и санацију обалоутврде у близини Зеленог моста, а пред нама је рад на насипу у Чесми и почетак пројекта гдје ћемо се бавити ријеком Врбас у урбаном дијелу града – навео је Пашалић.

Предсједник Савјета МЗ Пријечани, Дарко Шкобић, изразио је задовољство због завршетка још једног значајног пројекта за ово насеље, али и за цијели град. Он је нагласио да су мјештани задовољни до сада урађеним и додао да ускоро очекују потпуни завршетак главне саобраћајнице кроз Пријечане.

У оквиру санације клизишта и изградње саобраћајнице, чији је крај данас озваничен, санирано је клизиште у дужини од 200 метара, те изграђена саобраћајница дужине 400 метара са свом паратећом инфраструктуром што укључује замјену постојећег воводова, изградњу оборинске канализације и постављање нове расвјете. Ширина коловоза је 6,5 метара, а тротоара два метра. Извођач радова било је бањалучко предузеће „Козарапутеви“.