Ранг листа студентских стипендија по основу успјеха

Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт објавило је Ранг листу студената којима је одобрена стипендија Града Бања Лука, по основу успјеха на студију. Ранг листу погледајте овдје, а објављена је и на огласној плочи у приземљу зграде Градске управе.

Према подацима надлежног одјељења, на конкурс за додјелу стипендија Града Бања Лука студентима првог циклуса на високошколским установама у академској 2017/2018. години пристигло је укупно 477 захтјева студената, који су конкурисали за једну од три врсте стипендија.

-У завршној фази је и обрада захтјева по друга два критеријума, према социјалном статусу и за дефицитарна занимања. Тако да би већ сљедеће седмице могла почети подјела првих рјешења за студентске стипендије – навели су из ресорног одјељења.

Иначе, у овој академској години студенти су могли да конкуришу за три врсте стипендија, према социјалном статусу, за дефицитарна занимања и на основу успјеха на студију.

Највећа подршка je предвиђена за студенте који су изабрали неке од дефицитарних звања, и то мјесечни износ од 250 КМ (на годишњем нивоу 2.500 КМ, с обзиром на то да се стипендија исплаћује само за вријеме трајања академске године). Истовремено, мјесечна стипендија за остале студенте (по социјалном статусу и школском успјеху) износи 130 КМ.

Укупно, из градске касе за стипендије ученицима и студентима у овој школској/академској години биће издвојено 1,5 милион КМ.

Више информација о стипендијама, сви заинтересовани могу добити у Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт.