Развој пословних зона: На продају атрактивна парцела у Рамићима

Град Бања Лука ускоро ће понудити на продају још једну парцелу у Пословној зони Рамићи, намијењену развоју гринфилд инвестиција.

Према подацима Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање, у питању је атрактивна грађевинска парцела од 10.109 квадратних метара која ће се ускоро наћи на лицитацији.

-Почетна вриједност те парцеле износи 456.106,53 КМ, а већ на наредној сједници Скупштине града разматраће се одлука да се та парцела пону на продају путем лицитације. Сви заинтересовани инвеститори могу додатне информације добити у Центру за инвеститоре –каже Раденко Лакетић, начелник ресорног одјељења.

У пословној зони „Рамићи“ тренутно се налази 14 инвеститора који су у различитим фазама како изградње својих привредних објеката, тако и отпочињање производних процеса.

У међувремену, у припреми је и нова пословна зона „Јелшинград“, која би требала бити спремна за улазак инвеститора у другој половини 2019. године. Тренутно, на овом подручју је у току промјена регулационог плана, што је основни предуслов за уређење и инфраструктурно опремање ове локације.

У овогодишњем градском буџету планирано је да се 820.000 КМ утроши за развој за нових пословних зона. Од тога, планирано је да се у пословну зону „Рамићи“ уложи око 520.000 КМ, док ће преосталих 180.000 КМ бити уложено за нову пословну зону „Јелшинград“.

Град Бања Лука је у посљедње три године уложио три милиона КМ за развој пословних зона, укључујући и донаторска средства од око 531.000 КМ.

 Фото: архива

Фото: архива