Радојичић: 7,5 милиона КМ уложено у обнову школа

Више од 7,5 милиона КМ уложено је у обнову школа на подручју Бање Луке у посљедње четири године, а реконструкције бројних школа настављају се и у овој години, изјавио је градоначелник Игор Радојичић.

Током данашњег обиласка  ОШ „Бранко Ћопић“ у Борику, у чију обнову се улаже 720.000 КМ, Радојичић је, заједно са министарком за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренком Голић, најавио да, ових дана, слиједи и велика реконструкција ОШ „Змај Јова Јовановић“ на Кочићевом вијенцу.

Како је речено, ове двије школе су ове године ушле у пројекат енергетске ефикасности, који спроводи Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС. Министарка Голић је навела да су за обнову ОШ „Бранко Ћопић“ обезбијеђена бесповратна грант средства.

  • Са друге стране, за обнову ОШ „Змај Јова Јовановић“ обезбијеђено је око милион КМ. Ове године, за енергетско опремање објеката на подручју Бање Луке издвојено је 3,7 милиона КМ – рекла је Голић и најавила да ће ускоро почети енергетска обнова два вртића у Бањој Луци – „Невен“ и „Наша дјеца“, те објеката Економске школе, Економског и Стоматолошког факултета.

Директорица ОШ „Бранко Ћопић“ Бранислава Пејашиновић, казала је да ће обнова објекта школе бити од великог значаја све ђаке, наставнике и родитеље, јер ће, на тај начин, једна од најбројнијих бањалучких школа добити много боље услове за рад, а допринијеће и љепшем изгледу овог дијела града.

Енергетску обнову школа, надлежно Министарство за просторно уређење и екологију изводи у сарадњи за Фондом за заштитом животне средине и нерегетску ефикасност РС. Директор Фонда Срђан Тодоровић, рекао је да, уз „утопљавање“ школа, заједно са Градом и ресорним министартвом спроводе бројне пројкте и у другим областима као што је управљање отпадом.