Радојичић у посјети „Пивари“: Од изузетне важности „дизање“ производње послије короне

У оквиру обиласка домаћих производних компанија, градоначелник Игор Радојичић данас је посјетио једно од најстаријих бањалучких предузећа – Бањалучку пивару. Заједно са директором „Пиваре“ Илијом Шетком, обишао је производни погон пиваре са чијих је трака недавно сишао нови производ – „Бањалучко пиво“

Радојичић је нагласио да је интерес града раст и напредовање домаћих фирми, укључујући и Бањалучку пивару, једну од наших најдуговјечнијих фирми.

  • Желимо да подржимо производњу и пласман домаћих производа, након времена кризе због епидемије, да поново наставе да раде у пуном капацитету. „Пивара“ је друштвено одговорна компанија и подржала је велики број манифестација које се организују у граду. Ових дана, лансирали су и нови производ, а посебно нам је драго што ово пиве носи име Бање Луке – рекао је градоначелник.

Директор „Пиваре“ Илија Шетка, казао је да су запослени поносни на нови бренд, инспирисан традицијом производње пива у Бањој Луци која траје већ 150 година.

  • Ово пиво направљено је на основу рецепата који постоје већ више деценија. Од прошле недјеље, „Бањалучко пиво“ је доступно у трговинама широм Републике Српске и вјерујемо да ће, уз Нектар, ово бити друго најомиљеније пиво на овим просторима. Реакције потрошача су веома добре, пиво је врхунског квалитета, са мало више горчине у односу на већину данашњих пива, а направљено је искључиво од природних састојака – изјавио је Шетка.

Он је нагласио да су са задовољством угостили градоначелника Радојичића како би пробао наше „Бањалучко пиво“, које смо направили инспирисани градом и традиционалном рецептуром“.

  • Данашња посјета је веома значајна, јер показује колико је снажна веза између града и Пиваре са традицијом старом преко 150 година. Наш „свијетли лагер“ одликује се  квалитетом усљед кориштења искључиво природних састојака, а карактерише га пријатна горчина, постојана густа пјена и привлачан изглед паковања. Надамо се да ће нови бренд “Бањалучке пиваре” задовољити и љубитеље пива широм Републике Српске – рекао је Шетка.