Радојичић са Полиграфом: Тражимо идеје за период до 2025. године

У оквиру консултација са представницима политичких партија, градоначелник Игор Радојичић разговарао је данас са представницима Политичког грађанског фронта (Полиграф), које је предводио предсједник ове партије Зоран Талић.

Радојичић и Талић су су сагласили да у посљедње двије године постоји изванредна сарадња градоначелника и предсједника Скупштине града, а што је веома значајно за доношење одлука које се тичу развоја и просперитета града.

  • Овај циклус разговора би требало да пружи идеје и приједлоге за будуће вријеме, али не само за 2020. годину већ и за нови петогодишњи период. Полиграф је нови политички субјекат који је заступљен у Скупштини града, али и на терену. Захваљујем се на изванредној сарадњи у протекле више од двије године, показали су велико разумијевање, али и дали многе значајне приједлоге из бројних области, од економије до екологије – рекао је Радојичић.

Предсједник Полиграфа Зоран Талић, рекао је да у овој политичкој странци размишљају о дугорочном развоју Бање Луке.

  • Изнијели смо приједлоге пројеката који иду од развоја привреде, друштвене компоненте, па до туризма и другим области које су битне за развој града. То морају да буду програми за генерације које долазе, односно програми за будућност. Морамо имати визију развоја града на дуже стазе, у којој су добро дошли сви који су спремни да се укључе у реализацију важних пројеката за све суграђане – истакао је Талић.

Он је додао да су предложили макро и микро економске мјере, које подразумијевају да Бања Лука постане саставни дио савског коридора у оквиру чега би максимално били искориштени капацитета Врбаса. Такође, градоначелнику је предложен концепт бесцаринских зона, модификације у саобраћају као и пројекат Сутурлије као парка природе.