Радојичић са норвешким амбасадором о научно-технолошком парку у Бањој Луци

Градоначелник Игор Радојичић, примио је данас у наступну посјету амбасадора Краљевине Норвешке у БиХ Олава Реинтерсена.

У срдачном разговору, Радојичић је, уз добродошлицу и жеље за успјешан рад, упознао амбасадора Реинтерсена о тренутним инфраструктурним пројектима које проводи градска администрација, с посебним нагласком на активности у вези са успостављањем научно-технолошког парка у Бањој Луци.

На састанку у Градској управи, разговарано је и о пројектима и могућностима сарадње у области енергетске ефикасности и савремених технологија, пројектима пречишћавања отпадних вода и збрињавања чврстог отпада.

Наглашено је да је Норвешка помогла бројне пројекте који су међународни партнери спровели у Бањој Луци, међу којим је од посебног значаја помоћ приликом успостављања и рада Иновационог центра Бања Лука. Такође, Норвешка је помогла и током актуелне пандемије корна вируса, када су, преко УНДП-а, уручене значајне донације нашим болницама.

Амбасадор Норвешке захвалио је градоначелнику Радојичићу на пријему, а на крају састанка саговорници су се усагласили да то што су Бања Лука и норвешки Бодо били конкуренти за титулу Европске престонице културе за 2024. годину – неће бити препрека него повод за успостављање сарадње међу градовима.