Радојичић: Рамићи постали „тијесни“, шири се пословна зона

Град Бања Лука прошириће Пословну зону „Рамићи“, након што су капацитети зоне практично већ попуњени, градњом погона 15 предузећа, изјавио је градоначелник Игор Радојичић.

Током данашње посјете овој пословној зони, Радојичић је прецизирао да је у Рамићима, због великог интереса инвеститора, остала слободна само још једна једна парцела, која ће бити понуђена на лицитацију.

  • Осим главне хале, која је највећа по површини, практично ће постојећи капацитет зоне бити попуњен. Зато нам је намјера, даље ширење и у том правцу већ су ријешни власнички односи на парцелама у околини, што је и био предуслов за ту активност – казао је Радојичић.

Према његовим ријечима, на дијелу локација је укњижен Град, укључујући и двије атрактивне локације које су уз саму тзв. приједорску петљу и које ће се моћи врло брзо припремити и понудити инвеститорима.

  • Такође у наставку зоне, укњижен је дио парцела на Град, а ићи ће се и на откуп оближњег земљишта, које је у приватаном власништву, тако да у перспективи имамо могућност ширења зоне – нагласио је Радојичић и додао да се уз ширење ПЗ „Рамићи“, ради и на припремама отварања нове пословне зоне „Јелшинград“.

Он је истакао да се, у случају „Јелшинграда“, тренутно ради на измјени регулационог плана, односно подјеле земљишта на мање парцеле, које ће бити понуђене инвеститорима, као и припремама за изградњу пратеће инфраструктуре.

-Тиме би, ове двије зоне биле највеће које се развијају у протеклих неколико и наредне четири године – истакао је он.

Да је Пословна зона Рамићи једна од најуспјешнијих у Републици Српској, показала је и недавна ревизија учинка, коју је радила Главна служба за ревизију РС.

  • Рађена је ревизија учинка формирања и рада пословних зона у цијелој Републици, која је показала да је Пословна зона Рамићи најуспјешнија у РС. Систематски начин рада, припреме, инвестирања, рјешавање формално-правних аката, имовинских односа и слично, све је то примјеран начин на који се форимира пословна зона – закључио је Радојичић.

Жељко Петровић у име компаније „Тензо“, породичне фирме која постоји 33 године, казао је да у Пословној зони граде нови објекат како би своју фирму са тренутне три локације, преселио на ову у Рамиће.

-Задовољни смо активностима Града и очекујемо да ће наш објекат бити готов у наредна три мјесеца – казао је Петровић.