Радојичић позива на мир и уздржаност

Градоначелник Бањe Луке Игор Радојичић, изјавио је данас да је основни задатак надлежних институција да ријеше случај младића Давида Драгичевића и апеловао на суграђане да се уздрже од било каквог насиља и инцидената.

У обраћању на данашњој сједници Скупштине града, Радојичић је позвао на очување мира и безбједности на подручју града и апеловао на грађане да не насједају на провокације са било које стране.

– Сви морамо задржимо мир и рационалност у овим временима, те да и институције и грађани буду у оквирима оног што прописују закони и прописи – реако је Радојичић.

Он је нагласио да su Уставом РС и релеватним законима прописани оквiри изражавања мишљења и слободе окупљања, те да је, у том смислу, градска админситрација поступала по службеној дужности и закону, стриктно се придржавајући својих надлежности.

– Несумњиво је да сви ми у граду имамо врло различитиа мишљења, па и о овоме што се сада дешава. Немојте, молим вас, да се у граду направе непремостиве разлике и раздори и да иза тога остану посљедице које ће трајати много дуже и да уђемо у ону народну „док се двоје свађају трећи се користи“. Немојте да дођемо у ситуацију да неко трећи са стране арбитрира између нас самих у граду. Душебрижника са стране је већ много – рекао је Радојичић.